Friday, February 18, 2011

> 2 minggu deactivate dah kena delete

nih facebook [FB] punya cerita. duk ralit maen carrom, ttiba ada satu notification yg agak menarik utk sy baca lebih2 kt twitter tuh.

After 2 weeks deactivate ur FB account and no contact with FB thingy, your acc will permanently deleted by incek wan.

uhh~ FB sy da berminggu minggu deactivate. agak2 wujud lg x? ati risau sbb satu account FB sy penuh ngan kawan2 skola.. kawan2 masa blaja dulu.. cikgu2.. ngan lecturer2.. ssh kalo da xde contact dorng nnt.

incek kawan suruh try log in. ttiba.. email apa? password apa? duhhh~ [pengajaran: jgn nk ada byk2 email.. byk2 password.. nnt confused. da susah..] so, sy pun duk cuba.. xbule.. itu ini xbule..

so, baek ati pegi click kt Forgot your password? tuh.
nnt dia kuar cam nih.

so, korang isi laa apa yg patut.. apa yg korang ingat. [mcm ada org yg deactivate jea kn.] tp kan.. sangat terkejut bila adza isi, dia kuar camni. We couln't find your account. adoii.. jantung da berdegup laju. dlm ati cakap, nasi da jadi bubur xpe laa.. da deactivate, baek sama jea mcm xde FB kn.. hikhik~
tp sy masih gagah berusaha. pelik sbb account yg sy deactivate kemudian, bule buka. [sy ada 2 account FB] so, nih bukan kes kena delete. kuat ati sy kata nih kes lupa password. setelah berkali2 cuba, xjuga berjaya. sy suh dorg reset pasword anta kt email. seb baek email betul. alhamdulillah both account sy masih wujud. tp masih deactivate. *senyum*

nih ada link yg kawan sy share berkenaan selepas 2 minggu account FB anda deactivate, ia akan di delete.




tahniah buat classmate sy kt UiTM. beliau akan bertunang pada 13 March 2011 ini dan tahniah juga buat Oyin yg akan berkahwin pada ari Ahad nih [20 Feb 2011]. semoga semua berjalan dengan lancar.

9 comments:

Fina Fento said...

Oh. ye ke? hmm..entri ni menerangkan status fb dia tadi..

diana said...

akak ada satu je pasword.tak berani nak tukar2 sebab pelupa..

Cik Adza said...

fina >> dia? sape? oh yea? apakah status dia? *garu kepala*

xtau apa jadi ngan FB. :p

Cik Adza said...

diana >> dulu satu jea. pastu ada org duk hack. dah tuka. ada satu masa tuh, ttiap minggu tuka. di tambah ngan tabiat pelupa sejak akhir2 nih. hukhuk~


:|

Mr.Kerro said...

2 miggu dh kene delete ke?..kejam nyer.huhuh

Cik Adza said...

MK >> tp FB adza da lebih dr 2 minggu, td check ok lagi. selamat lagi. hikhik~

tp masih deactivate. :p

maIra said...

bia btol...xmo la..sush la nti..ayo2...aah zi da tung..dia msg jmput kn aza..bestnye

Cik Adza said...

umai >> adza pun da deactivate. le tahan lama gak laa.. tp xselama umai. umai p jenguk jea. pastu deactivate balik. kalo nak laa.. hikhik~

a'ah.. tu laa.. tp xtau le pegi ke x. best. best. best. :p

~ Cik Azz ~ said...

Alahaii... Jgn la kena delete.. Akak baru je deactivate fb tu sbb bnyk keja skang ni.. Kang kalau bukak, keja tak jalan lak..

**Ngengada je dorang ni nak delete2 fb kita, kannn... hehe..